Braćo i sestre, s posebnom vas gorljivošću pozivam da otvorite svoje domove i prihvatite mlade koji će tom prigodom doći u našu Nadbiskupiju. Razna nam prijašnja organizacijska iskustva govore da je najljepše kad su mladi smješteni po obiteljima. Time se očituje puno više od davanja smještaja. Susreti u obitelji, premda bili i kratki, omogućuju upoznavanje, zajedništvo, ostavljaju tragove koji se nerijetko pretvore u nove životne putove. Time se i župne zajednice u kojima su mladi primljeni obnavljaju i učvršćuju; zaživi posebnost povezivanja s ostalim mjesnim Crkvama i vjernicima.

Iz Božićne poruke kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkoga

Uključite se i prihvatite mlade

Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu okupit će mlade ne samo iz čitave Lijepe naše i svih njezinih krajeva nego i mlade iz Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i inozemstva. Stoga se pozivaju obitelji i svi koji to žele s područja Zagrebačke nadbiskupije da se uključe u organizaciju Susreta te prihvate mlade u svoje domove. Za domaćine mladima prijavljuje se putem Obrasca, koji se ispunjen predaje u župu.

Dodatne informacije kako biti domaćin mogu se dobiti u župama, na službeni e-mail shkm2020@zg-nadbiskupija.hr ili na broj telefona Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije 01/4894 866.

Prijave za domaćinstvo produžene su do 31. ožujka 2020.