Kolačići su male tekstualne datoteke koje su smještene na računalo od strane web stranice. Kolačići se općenito pohranjuju u svrhu funkcionalnosti web stranice, mjerenja prometa na web stranici, analitike interesa korisnika te u svrhu marketinga. Kolačići mogu biti trajni ili kolačići sesije. Trajni kolačić sastoji se od tekstualne datoteke koju web poslužitelj šalje u web pretraživač, a pretraživač će ju pohraniti i ostat će valjana do isteka roka trajanja, osim ako je korisnik prije ne izbriše. Kolačić sesije istječe na kraju korisničke sesije nakon zatvaranja pretraživača. Zagrebačka nadbiskupija na ovoj web stranici koristi sljedeće vrste kolačića:

  • Kolačići nastali pregledom i korištenjem web stranice (browsing cookies, session cookies) koji su nužni za ispravno funkcioniranje web stranice i koriste se neovisno o Vašim postavkama. Možete ih obrisati unutar Vašeg preglednika (browsera) u bilo kojem trenutku;
  • Kolačići za analitiku koji se koriste u svrhu prikupljanja podataka o korištenju web stranice. Oni ne pohranjuju osobne podatke, nego agregiraju anonimne podatke, npr. o vrsti preglednika koju koristite ili podstranici koju najčešće posjećujete. Time možemo prilagoditi našu web stranicu i pružiti Vam najbolje korisničko iskustvo;
  • Kolačići trećih strana. Oni se koriste kada dijelite određeni sadržaj putem društvenih mreža koristeći ikone na dnu članka. Ovakve integracije mogu koristiti Vaše osobne podatke ukoliko ih podijelite s njima, no neće ih koristiti ako ih samostalno i svojevoljno ne unesete, ili ako niste prijavljeni unutar te društvene mreže. Kolačići trećih strana mogu se izmijeniti u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave treće strane, budući da su te pravne osobe ujedno i pružatelji usluge.

Kada kolačići ne prikupljaju osobne podatke kojima se nedvojbeno može utvrditi identitet korisnika, nećemo tražiti Vašu privolu za pohranu kolačića. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.