Organizacija Susreta iziskuje puno vremena i truda pa su za uspješnu realizaciju Susreta potrebni i mnogi volonteri koji su spremni uložiti svoje vrijeme i trud te Susret (u)činiti posebnim. 

Budi i ti volonter na SHKM-u u Zagrebu!

Uloga volontera je s ljubavlju služiti drugima, staviti se na raspolaganje u pripremi i organizaciji aktivnosti u župi i Nadbiskupiji. Za volontere na Susretu mogu se prijaviti mladi između 18 i 30 godina, a za volontere u župi mogu prijaviti mladi između 16 i 30 godina. Prijavljuje se putem prijavnica na: bit.ly/prijave_budivolonter do 31. siječnja 2020., a svi mladi koji se prijavljuju trebaju biti s područja Zagrebačke nadbiskupije (žive ili studiraju/rade u Zagrebačkoj nadbiskupiji).

Svi volonteri obvezni su sudjelovati na pripremnom susretu u svom arhiđakonatu. U pripremnome razdoblju potrebno je pomoći svome župniku u animiranju i pripremi župljana za SHKM, što uključuje vođenje i sudjelovanje na pripremnim katehezama za Susret, sudjelovanje na pripremnom susretu u arhiđakonatu, animiranje župljana da se prijave za pružanje smještaja, prikupljanje prijava i sl. U župama će biti potrebno pripremiti i program za subotu navečer za što će upute doći naknadno. Na SHKM-u će volonteri imati različita zaduženja od pripreme liturgijskog prostora, podjele ručka, čišćenja i sl. Volonterima na Susretu javit će se koordinatori pojedinih sektora nakon završetka prijava.

Volontiraj na SHKM-u

Pripremni susreti u arhiđakonatima

Raspored priprema:

  • Karlovačko-gorički arhiđakonat: 1.2.2020., Nacionalno svetište sv. Josipa, Karlovac
  • Turopoljski arhiđakonat: 8.2.2020., Župa sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko
  • Zagorski arhiđakonat: 15.2.2020., Župa Uzvišenja Svetog Križa, Sv. Križ Začretje
  • Remetsko-sesvetski arhiđakonat. 22.2.2020., Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića, Zagreb-Dubrava
  • Katedralni arhiđakonat: 14.3.2020., Župa Bezgrešnog začeća BDM, Malešnica-Oranice

Sva pitanja mogu se uputiti na e-mail adresu shkm2020@zg-nadbiskupija.hr te na 01/4894 866.

Odvaži se i prijavi se! Budi volonter na zagrebačkome SHKM-u!